Screenshot 2021-05-26 at 18.05.02.png

1. Kto odpowiada za przetwarzanie danych osobowych w Am-Investigations?

Administrator przetwarzania danych osobowych.

AM DOCHODZENIA COMM.V,

Kapelbergweg 22A

B-3520 Zonhoven

RPR Hasselt 053 587 1847


Inspektor ochrony danych: Antonio Mirabile

privacy@am-investigations.eu


 

2. Dlaczego Am-Investigations gromadzi dane osobowe?


Am-Investigations ma zatem mandat prawny do wykonywania określonych zadań i uprawnień.

Są one opisane w ustawie regulującej zawód prywatnego detektywa z 19 lipca 1991 r., ale zastanów się szczególnie

do: Artykuł 1

  • lokalizowanie zaginionych osób lub zagubionych lub skradzionych towarów

  • uzyskiwanie informacji o stanie cywilnym, zachowaniu, moralności i stanie majątkowym osób

  • Zbieranie dowodów w celu ustalenia faktów, które powodują lub mogą powodować konflikty między osobami lub które można wykorzystać do zakończenia tych konfliktów

  • wykrywanie szpiegostwa korporacyjnego

  • wszelka inna działalność określona dekretem królewskim obradowanym w Radzie Ministrów


Oprócz tych głównych działań, Am-Investigations. Sporządzanie faktur
Przygotowanie danych statystycznych do raportowania wykonanych usług.


 

3. Jakie dane osobowe przetwarza Am-Investigations i dlaczego?

    1. Dane osobowe, które nam udostępniasz

Am-Investigations rejestruje bezpośrednie dane kontaktowe klientów, którzy się z nimi kontaktują, w tym numer telefonu, numer telefonu komórkowego i adres e-mail. Robimy to, aby zapewnić lepszą obsługę i jak najbardziej opłacalnie zorganizować dla Ciebie procedurę.

    2. Dane osobowe gromadzone przez nasze systemy.

      Am-Investigations rejestruje wszystkie dane finansowe (numer konta, właściciel konta, kwota...)

      kiedy dokonasz płatności na nasz   organizacja.
 

         3.  Dane osobowe, które uzyskujemy od osób trzecich.

             Am-Investigations otrzymuje od Klienta wszelkie dane niezbędne do realizacji prawnych zadań detektywa. (Prawo regulujące                 zawód prywatnego detektywa 19 lipca 1991 r.) Są to głównie dane identyfikacyjne (nazwisko, adres, dane kontaktowe), a także dane podstawowe, które są niezbędne                   na   aby odpowiedzieć na twoje pytania.
 

         4.  Dane osobowe, które pozyskujemy z autentycznych źródeł.

      Am-Investigations ma dostęp jako biuro detektywistyczne i korzysta z publicznie dostępnych źródeł.

 

 

     4. Jakie dane osobowe przekazujemy, komu i dlaczego?

   1. Przelew do klienta

 

Am-Investigations jest zobowiązana do dostarczenia informacji swojemu klientowi, ale organizacja ściśle przestrzega                zasada proporcjonalności. Na przykład przekazywane są tylko informacje związane z przypisaniem osoby, której dane dotyczą.

   2. Przekazanie do adwokata/radcy

​​​

Dane nieodzownie związane z procedurą zostaną również przekazane pełnomocnikowi odpowiedzialnemu za zlecenie

dając imprezę.  Podczas rozprawy radca prawny musi dysponować niezbędnymi sprawozdaniami i dowodami.

 

3. Przeniesienie do usług rządowych.

W wykonywaniu naszych obowiązków dane mogą być żądane na żądanie służb państwowych Obowiązek zawiadomienia polega na tym, że prywatny detektyw jest zobowiązany do udzielenia informacji na żądanie Ministra Spraw Wewnętrznych, Ministra Sprawiedliwości lub organów wymiaru sprawiedliwości. Detektyw ma obowiązek bezzwłocznie odpowiedzieć, jeśli prośba spełnia określone warunki. Co więcej, rząd może korzystać z tego uprawnienia tylko w określonych przypadkach. Jako ogólną zasadę można stwierdzić, że detektywa obowiązuje szczególny obowiązek zachowania tajemnicy w odniesieniu do informacji, które wynikają z jego śledztwa. Istnieją jednak pewne ważne wyjątki od tego podstawowego zakazu przekazywania informacji i faktów osobom trzecim. W niektórych przypadkach wszyscy prywatni detektywi podlegają obowiązkowi zgłaszania. Ponadto istnieje osobny obowiązek raportowania na belgijskiego korespondenta detektywistycznego w odniesieniu do niedociągnięć zagranicznego detektywa, który wybrał fikcyjne miejsce prowadzenia działalności w naszym kraju oraz w odniesieniu do osób przetwarzających dane o ruchu w imieniu operatorów w celu wykrycia możliwe oszustwo ślady Mamy tutaj do czynienia wyłącznie z powszechnie obowiązującym obowiązkiem raportowania. Może odnosić się do wywiadu i przestępczości.

 

 

4. Przenieś do innych procesorów

Strony te mają zastosowanie surowe umowy umowne, zawarte w umowie przetwarzania i ograniczone do konkretnego przetwarzania. Przykładami tego są prawnik/radca prawny, komornik, sąd...


 

5. Jak długo przechowujemy Twoje dane osobowe?


Am-Investigations nie może przechowywać Twoich danych dłużej, niż jest to konieczne do osiągnięcia celu, dla którego zostały zebrane. Pisemna umowa jest przechowywana przez prywatnego detektywa przez pięć lat (w1996-12-30/07, art. 8.003)


 

6. Jakie są Twoje prawa do prywatności i jak możesz z nich skorzystać?

     Możesz zwrócić się do  privacy@am-investigations.eu w celu skorzystania z poniższych praw. Podczas składania wniosku Am-Investigations prosi o        udowodnić tożsamość wnioskodawcy, zanim Am-Investigations przedłoży żądane informacje.

1. Twoje prawo dostępu

 

 

Masz prawo w dowolnym momencie dowiedzieć się od Am-Investigations, czy Twoje dane osobowe są przetwarzane, a jeśli tak, to wyświetlić te dane i otrzymać dodatkowe informacje na temat:
 

  • Cele przetwarzania

  • Kategorie odnośnych danych osobowych

  • Odbiorcy lub kategorie odbiorców

  • Okres przechowywania lub kryteria ustalania okresu

  • Istnienie Twoich praw

  • Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego

  • Źródło danych

  • Istnienie zautomatyzowanego podejmowania decyzji

2. Twoje prawo do sprostowania danych osobowych

Masz prawo do niezwłocznego sprostowania niekompletnych, niepoprawnych, nieodpowiednich lub nieaktualnych danych osobowych. W każdym razie, aby Twoje dane były aktualne, Am-Investigations prosi o zgłaszanie wszelkich zmian.

3. Twoje prawo do usunięcia („prawo do bycia zapomnianym”)

Masz prawo do usunięcia swoich danych osobowych w następujących przypadkach i bez zbędnej zwłoki
 

  • Twoje dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem

  • Twoje dane osobowe muszą zostać usunięte w celu wywiązania się z obowiązku prawnego

  • Twoje dane osobowe nie są już potrzebne do celów, dla których zostały zebrane lub przetworzone

  • Wycofasz swoją wcześniejszą zgodę na przetwarzanie i nie ma innej podstawy prawnej do (dalszego) przetwarzania

4. Twoje prawo do ograniczenia przetwarzania

Przysługuje Ci prawo do uzyskania ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli np. spełniony jest jeden z poniższych warunków:

  • Kwestionujesz dokładność tych danych osobowych: ich wykorzystanie jest ograniczone na okres, który pozwala firmie Am-Investigations zweryfikować dokładność danych

  • Przetwarzanie Twoich danych osobowych jest niezgodne z prawem: zamiast usunięcia danych żądasz ograniczenia ich wykorzystania

5. Twoje prawo do przenoszenia danych osobowych.

Masz prawo do przenoszenia swoich danych osobowych. Jest to możliwe tylko w przypadku danych osobowych, które sam przekazujesz Am-Investigations, za zgodą lub po uzgodnieniu. We wszystkich innych przypadkach nie możesz korzystać z tego prawa.

6. Twoje prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Masz prawo sprzeciwić się przetwarzaniu Twoich danych osobowych na podstawie szczególnej sytuacji, jeżeli przetwarzanie odbywa się w kontekście prawnie uzasadnionego interesu Am-Investigations lub w kontekście interesu publicznego. Am-Investigations zaprzestanie przetwarzania tych danych osobowych, chyba że Am-Investigations wykaże przekonujące i uzasadnione podstawy przetwarzania, które przeważają nad Twoimi lub jeśli przetwarzanie danych osobowych jest związane z ustaleniem, wykonaniem lub obroną roszczeń prawnych.


 

7. Jak skontaktować się z Am-Investigations?

 

Aby uzyskać więcej informacji na temat polityki prywatności lub w sprawie skarg w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych, możesz skontaktować się z inspektorem ochrony danych pod adresem  privacy@am-investigations.eu


 

8. Kim jest organ nadzorczy?

 

  Organem ochrony danych jest organ ochrony danych. Możesz również skontaktować się z nami tutaj w celu eskalacji skarg.
Urząd Ochrony Danych
Drukpersstraat 35, 1000 Bruksela
+32(0)2 274 48 00
kontakt@apd-gba.be
www.Urząd Ochrony Danych.be


 

9. Zmiany w polityce prywatności

  Am-Investigations może od czasu do czasu zmieniać niniejszą politykę prywatności. Dlatego Am-Investigations zachęca do zawsze sprawdzania najnowszej wersji tej polityki na naszej stronie internetowej (polityka prywatności).

WebLogo Big LEEG.PNG

PRYWATNY DETEKTYW LIMBURG

PIERWSZA PORADA ZAWSZE BEZPŁATNA!

Hasselt - Leuven - Antwerpia-Bruksela-Gandawa-Brugia

Detective Hasselt (2).jpg

FPS Sprawy wewnętrzne 14.1781.06

IBZ.png